Krokodil

Krokodil
Krokodil Krokodil Krokodil Krokodil Krokodil Krokodil Krokodil

Plaats: Almere Haven

Locatie: Parkwerf

Kunstenaar: Johanna Braeunlich

Materiaal: Keramiek

Jaar: 2011


Beschrijving:

Op 7 juni 2011 werd in de wijk de Werven een nieuw kunstwerk onthuld. Dit kunstwerk, een heuse krokodil, is gemaakt door beeldend kunstenaar Johanna Braeunlich. De Alliantie maakte het kunstwerk financieel mogelijk. Ook de gemeente Almere leverde een financiële bijdrage en maakte de ruimte in het park vrij. Directeur van woningcorporatie de Alliantie Maarten Pel zegt: “We zetten ons op verschillende manieren in voor de leefbaarheid in de oude wijken. Bijvoorbeeld door het verbeteren van ons woningbezit. Maar het belangrijkste is dat bewoners zich prettig voelen in hun wijk. Kunst speelt daarbij een belangrijke rol”.

De krokodil is gemaakt van keramiek en is te vinden in het Stadswerfpark. Het slapende dier ligt in een paviljoen omgeven door klimrozen. Het kunstwerk gaat eigenlijk over verandering en transformatie. Maar het is ook sprookjesachtig en speels, dat maakt het spannend. Transformatie is een onderwerp dat speelt in de wijk De Werven waar de afgelopen jaren veel onderhoud heeft plaatsgevonden.

Kunstenaar

Johanna Braeunlich is in 1973 in de Duitse stad Fulda geboren. Van 1995 tot 1998 heeft ze in Bayreuth een vakopleiding pottenbakker gevolgd. Daarna studeerde ze van 1999 tot 2000 aan de Burg Giebichenstein kunstacademie in Halle. Van 2002 tot 2006 studeert ze keramiek aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

Braeunlich woont en werkt in Almere. Zij tekent, schildert, maakt sculpturen en is gespecialiseerd in het ‘draaien’ van keramiek.