.

Kunst in Oostelijk Flevoland

Kunst in Oostelijk Flevoland

Kunst in Oostelijk Flevoland

Oostelijk Flevoland kent slechts 2 gemeenten: Lelystad en Dronten. Onder de laatste vallen ook de dorpen Biddinghuizen en Swifterbant. Ketelhaven is een aparte, kleine woongemeenschap en valt eveneens onder Dronten. Harderhaven telt slechts een paar huizen en valt onder de gemeente Zeewolde in Zuidelijk Flevoland, maar is wat betreft het aantal kunstwerken het vermelden waard. Langs het Pionierspad is de kunstroute "Nieuw Verleden" gerealiseerd.

In de hele regio Oostelijk Flevoland is veel kunst in de openbare ruimte te vinden. Hier treft u een inventarisatie die nagenoeg volledig en up-to-date is. Elk kunstwerk wordt uitvoerig beschreven en waar mogelijk voorzien van achtergrondinformatie, zoals opdrachtgever, plaatsings geschiedenis, links naar extra informatie, e.d. Daarnaast treft u een uitgebreide beschrijving aan van de kunstenaar. Kunstwerken die als monument dienen staan beschreven onder herinneringsmonumenten. Landschapskunst is hier te vinden.

Van elk kunstwerk is ook de locatie aangegeven en (voor zover de coördinaten bekend zijn) kunt u met de knop Zoek op de kaart de precieze plaats vinden.

Klik op een plaatje om verder te gaan.

 


Plaats: Kunst in Biddinghuizen


Plaats: Kunst in Dronten


Plaats: Kunst in Harderhaven


Plaats: Kunst in Ketelhaven


Plaats: Kunst in Lelystad


Plaats: Verdwenen kunst Lelystad


Plaats: Kunst in Swifterbant


Plaats: Kunst langs het Pionierspad