.

Bouwkunst

Bouwkunst

Bouwkunst in Flevoland

Bouwkunst of architectuur is de kunst en wetenschap van het ontwerpen van de gebouwde omgeving en steunt op drie principes: schoonheid, stevigheid en bruikbaarheid. Een bouwwerk ontstaat niet zomaar, daar wordt goed over nagedacht. De vorm moet een logisch gevolg zijn van het gebruik van de ruimte, de functie of de constructie.

De industriële revolutie in de 19e eeuw heeft ook in de architectuur veel technische vernieuwingen voortgebracht. Gietijzer en later het lichtere en sterke staal en de herontdekking van beton zorgen hiervoor. De combinatie van staal met mortel levert het gewapend beton. Grote overspanningen zijn te maken door middel van skelet constructies van staal of gewapend beton. Deze constructies worden echter vaak verstopt achter vertrouwde materialen en vormen.

Bouwkunst of architectuur bepaalt als geen andere kunstvorm de kwaliteit van onze leefomgeving. Het is van groot belang dat ook jonge mensen zich bewust zijn van ons erfgoed. Tenslotte zullen zij in de toekomst zelf bijdragen aan de vorming en het behoud ervan. Met deze website proberen we op een toegankelijke manier een beeld te geven van de architectuur in de eigen omgeving.

Klik op een plaatje om verder te gaan.

 


Regio:: Noordoostpolder


Regio:: Oostelijk Flevoland


Regio:: Zuidelijk Flevoland