H2O

H2O
H2O H2O H2O H2O H2O H2O H2O H2O

Plaats: Almere

Locatie: Vlotbrugweg 27

Kunstenaar: Jeroen Stok

Materiaal: staal, roestvrijstaal

Jaar: 1993

Beschrijving:

Bij de Waterzuiveringsinstallatie aan de Vlotbrugweg ligt het kunstwerk H2O. H2O is de scheikundige weergave van een watermolecuul. Water bestaat uit twee waterstof- en één zuurstofatoom. De Lelystadse kunstenaar Jeroen Stok maakte in 1993 in opdracht van Hoogheemraadschap Fleverwaard (sinds 2000 Zuiderzeeland) deze twee enorme watermoleculen. Twee bollen van roestvrijstaal met een doorsnede van drie meter verbeelden de zuurstofatomen. Zij zijn vergezeld van twee rode stalen bollen met een diameter van één meter die de waterstofatomen voorstellen. Symbolen van zuiverheid en kracht, de essentie van water.

Kunstenaar

Jeroen Stok werd op 13 mei 1959 in Rotterdam geboren. Aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag studeerde hij van 1979 -1981 techniek. Daarna studeerde hij twee jaar aan de Vrije Academie in Den Haag en vervolgens voltooide hij zijn opleiding van 1984-1985 aan het Art Department van de MIV University in IOWA, Amerika.

Jeroen Stok werkt met staal en dan het liefst roestvaststaal, een veelzijdig materiaal met een uitstraling van kwaliteit. Zijn favoriete onderwerpen zijn bloemen en vogels die grotendeels teruggebracht zijn tot hun essentie. Hij woont in Lelystad, voelt zich thuis in de polder en is vooral gefascineerd door de altijd aanwezige wind.

 

Laatste Update maandag, 02 mei 2011