De Wachters

De Wachters
De Wachters De Wachters De Wachters De Wachters De Wachters De Wachters

Plaats: Lelystad

Locatie: Waardenborg

Kunstenaar: Astrid Veldhuyzen-Koppen

Materiaal: brons

Jaar: 2007

Beschrijving:

Op 17 december 2007 onthulde burgemeester Horselenberg een kunstwerk van brons aan de Waardenborg. Het ca. drie meter hoge kunstwerk 'De Wachters' is een ontwerp van Astrid Veldhuyzen-Koppen, voorstellend drie bomen. Als je er dichterbij komt ontdek je er figuren in met een menselijke uitstraling. Boommensen die zich thuis en beschermd voelen in het groen. Twee kijken er voor zich uit, de hoofden zijn en face afgebeeld. De derde boom is en profil afgebeeld en kijkt over haar schouder naar haar soortgenoten. Bij 'De Wachters' is duidelijk de textuur te zien, ontstaan doordat ze met kleine stukjes klei gemodelleerd zijn.

"De mens in al zijn verschijningsvormen heeft me altijd geboeid" zegt de kunstenares. "Als het beeld in mijn hoofd is ontstaan, maak ik vaak wat schetsen. Soms begin ik meteen met boetseren. Na een eerste opzet is er altijd overleg met de opdrachtgever en krijgt het sculptuur verder gestalte".

De projectontwikkelaars Bemog en van Wijnen hebben het kunstwerk aan de gemeente aangeboden als blijk van dank en waardering voor de wijze waarop de gehele ontwikkeling en realisatie van de wijk tot stand is gekomen.

Zie ook: Omroep Flevoland

Kunstenaar

Astrid Veldhuyzen-Koppen is in 1952 in Papendrecht geboren. In 1993 is zij gestart met Atelier 'In Beeld' in Gorssel. In de periode voorafgaand aan Atelier 'In Beeld’ tekende Astrid in hoofdzaak menselijke figuren. Daarna volgde zij enige jaren een opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in België. Tegenwoordig voert zij haar creaties uit in klei, beton en brons om aan haar verbeelding driedimensionaal uiting te geven.

Laatste Update zaterdag, 12 september 2020