Muurschildering Untouchable

Muurschildering Untouchable

Plaats: Lelystad

Locatie: Grutterswal / Gruttershof

Kunstenaar: GERA1

Materiaal: verf

Jaar: 2021


Beschrijving:

Enkele politieke partijen in Lelystad vonden het belangrijk om ten behoeve van de levendigheid van de stad de aantrekkelijkheid te verbeteren en verloedering tegen te gaan. Er moesten meer 'murals' en street art komen vonden deze partijen. Tijdens de raadsvergadering van 6 juli 2021 wisten zij geld los te peuteren. Met een meerderheid van 20 van de 28 aanwezige raadsleden werd een voorstel van het CDA, de InwonersPartij en de ChristenUnie aangenomen om € 30.000,- uit te trekken voor de verfraaiing van het stadscentrum. In een tijdsbestek van zo'n 2 jaar zijn door nationale en internationale artiesten op tien verschillende plaatsen gevelvullende muurschilderingen aangebracht met het gezamenlijke thema 'Nieuw land op de zeebodem'.

Van 6 tot 16 december 2021 werkte Gerasimos Mourdoukouta alias GERA1 aan de 9e mural in de serie, een kleurrijk 'Glitch Art’-kunstwerk. Glitch Art is een kunstvorm die realistische portretten en abstracte vormen combineert. Glitch kunst is een relatief jonge stroming binnen de kunstwereld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een muziekbewerkingsprogramma om foto's te manipuleren. GERA1 verbeeldt hier zijn fantasie hoe het zou zijn als de mens onderwater kon leven. In het kunstwerk zien we twee vrouwen onder water en abstracte vormen die naast elkaar bestaan in een ruimte vol verschuivingen en kleurcontrasten. Het kunstwerk kreeg de titel 'Untouchable' oftewel 'Onaantastbaar'. Voor de muurschildering combineerde GERA1  de schildertechniek met spuitbussen. 

Kunstenaar

Gerasimos Mourdoukouta is geboren in de Griekse stad Athene. In 2009 begon hij als graffitischrijver van letters. Vanaf 2013 gaat zijn interesse uit naar karakters en abstracte vormen. Hij is afgestudeerd aan de afdeling Beeldende Kunst en Toegepaste Kunsten van de School voor Schone Kunsten in Thessaloniki. GERA1 schildert op enorme muren. In zijn werk is hij geïnteresseerd in beweging van de menselijke figuur en de harmonie met de ruimte.