De ogen van ...

De ogen van ...

Plaats: Zeewolde

Locatie: Ravelijn 1

Kunstenaar: Ella Steenmeijer

Materiaal: Lexaan, verf

Jaar: 2007

Beschrijving:

Ella Steenmeijer begon in 2005 aan een kunstwerk voor het nieuwe gebouw van de bibliotheek in winkelcentrum Ravelijn. Zij beschilderde 42 meter aan transparante platen van polycarbonaat, met een hoogte van 50 cm, aan twee kanten. Daardoor is de afbeelding zowel binnen als buiten te bezichtigen. De schilderingen hangen rondom het gebouw in de glazen buitenpui. Tijdens de officiele opening van de bibliotheek, op 20 april 2007, is het kunstwerk 'De ogen van ...'  overgedragen aan de bibliotheek, de gemeente en het publiek. 
 
Volgens Steenmeijer zijn 'De ogen van ...' de deuren van de mens, je kijkt erdoor naar buiten, de wereld in, je komt er ook door naar binnen in de ziel van de mens, in iemands ogen kun je zijn stemming en zijn ziel lezen. Om te laten zien dat het de ogen van alle typen mensen zijn heeft Steenmeijer ook een deel van de gezichten geschilderd. Deze gezichten variëren van jong en oud, man en vrouw, blank en zwart, dik en dun, brildragend of niet. Kortom alle groepen waarvoor de bibliotheek bedoeld is zijn afgebeeld. De achtergrondkleuren zijn herkenbaar als de kleuren die de bibliotheek gebruikt om de indeling van de boeken weer te geven. In de volksmond heet het kunstwerk 'De ogen van de bieb'.
 
Kunstenaar
 
Ella Steenmeijer is in 1954 in Groningen geboren. In 1977 studeerde zij af aan Academie Minerva in Groningen en startte een eigen atelier. Veelzijdigheid staat hoog in haar vaandel. Naast haar werk als kunstenaar geeft Ella trainingen bij bedrijven Deze trainingen staan altijd in het teken van creativiteit ontdekken in de mens. Verder heeft de kunstenares meer dan duizend ideeën om met kleuren en schilderijen bezig te zijn. Ella woont en werkt in Zeewolde als beeldend kunstenaar.
 
 

Laatste Update maandag, 12 december 2016