Eerste steen Michiel de Ruyterbrug

Eerste steen Michiel de Ruyterbrug

Plaats: Urk

Locatie: Urkerweg

Maker:

materiaal: natuursteen

Jaar: 2022


Beschrijving:

In december 2021 liet wethouder Gerrit Post aan de gemeenteraad van Urk weten dat hij na de verkiezingen in 2022 niet meer terug zou keren. Post was 12 jaar actief als wethouder voor de lokale partij Hart voor Urk en had de onderwerpen duurzaamheid, mobiliteit en ruimtelijke ordening in zijn portefeuille. 

Wethouder Geert Post heeft zich altijd hard gemaakt voor de bouw van de Zeeheldenwijk en de Michiel de Ruyterbrug. Als dank voor zijn inzet schonk de gemeente hem daarom tijdens een officiële plechtigheid op 6 april 2022 ‘de eerste steen’ van de brug. Na toespraken van burgemeester Cees van den Bos en gedeputeerde Jan de Reus van de provincie Flevoland kreeg Post de steen overhandigd van burgemeester Van den Bos. Vervolgens legde hij onder toeziend oog van zijn vrouw en vader symbolisch de eerste steen, die later dat jaar op zijn definitieve plek vlakbij de nieuwe visplek gemetseld werd. 

Op de herdenkingssteen staat de tekst:

EERSTE STEEN GELEGD DOOR 
WETHOUDER GERRIT POST
                          6 APRIL 2022 

Onder de tekst staat een afbeelding van het zijaanzicht van de Michiel de Ruyterbrug. De tekst en de afbeelding zijn verheven gezandstraald.

Gerrit Post nam op 12 mei 2022 afscheid als wethouder van de gemeente Urk.