Kerkplein

Kerkplein
Kerkplein Kerkplein

Plaats: Zeewolde

Locatie: Kerkplein

Architect: ontwerpbureau TKA

materiaal: diverde materialen

Jaar: eind 1980


Beschrijving:

Het Kerkplein is ontworpen door ontwerpbureau TKA. Teun Koolhaas legde zijn ideeën vast in ruwe schetsen en tekeningen en Freek Riem en Hubert de Boer hebben de ideeën verder uitontwikkeld. Het rechthoekige plein is 60 x 40 m groot. Het lijnenspel van de verlichtingsdraden vormt een denkbaar 'dak' boven dit plein, dat gedacht is als 'huiskamer' van Zeewolde.

Architect

Het Almeerse ontwerpbureau TKA, Teun Koolhaas Associates, werd in 1985 opgericht door de architect Teun Koolhaas ( 1940-2007), samen met de stedenbouwkundige Freek Riem en de landschapsarchitect Hubert de Boer. Het bureau is zowel een stedenbouwkundig bureau, een bureau voor landschapsarchitectuur als een architectenbureau. TKA is vooral bekend om zijn ontwerpen voor stedelijke waterfronten. Het bureau legt zich toe op vormgeving van onze omgeving in de breedste zin. De opdrachten waar het bureau aan werkt, variëren van structuurplannen en gemeentelijke bestemmingsplannen tot gedetailleerde architectonische ontwerpen en bouwplannen.
Almere en Zeewolde zijn in hun stedenbouwkundige opzet en voor een deel ook op het niveau van uitwerking in woonwijken ontworpen door Teun Koolhaas en TKA.

In 2003 heeft Koolhaas het bureau verlaten. Het bedrijf is voortgezet onder de naam Atelier Dutch.