Apotheek

Apotheek
Apotheek Apotheek

Plaats: Zeewolde

Locatie: Kerkplein 4

Architect: Gunnar Daan

materiaal: diverse materialen

Jaar: 1988


Beschrijving:

Aan het kerkplein, naast kerkcentrum de Open Hof, staat het bezienswaardige gebouw van de apotheek. Het gebouw is in 1988 gebouwd naar een ontwerp van architect en kunstenaar Gunnar Daan. De apotheek heeft een opvallende toog (boog) in de daklijn. Boven de winkel bevindt zich een woning.

Architect

Gunnar Daan is op 15 maart 1939 geboren in de Plasmolen, gemeente Mook en Middelaar. Van 1959 – 1965 studeerde hij aan de TU Delft. Nadat hij enkele jaren voor constructeur Civielco in Leiden en architectenbureau K.L. Sijmons heeft gewerkt start hij in 1972 zijn eigen architectenbureau in het Friese Oosternijkerk. Sinds kort heet het architectenbureau Gunnar Daan Doeke van Wieren architecten b.v. In april 2005 heeft Gunnar Daan op 66-jarige leeftijd het architectenbureau verlaten. Van 1990 – 1995 was Daan hoogleraar constructieve integratie aan de TU Delft.

De architect geeft in zijn werk blijk van bijzondere interesse in de stedelijke of landelijke omgeving waar gebouwd gaat worden en de geschiedenis van de plek.