Waterwijzer

Waterwijzer
Waterwijzer Waterwijzer Waterwijzer

Plaats: Nagele

Locatie: Ring 23

Kunstenaar: Dennis de Vogel

Materiaal: roestvrijstaal

Jaar: 2018


Beschrijving:

De Noordoostpolder dankt zijn bestaan aan de Zuiderzeewet. Op 14 juni 2018 was het precies 100 jaar geleden dat de Wet tot afsluiting en droogmaking van de Zuiderzee in het Staatsblad werd afgekondigd. Voorafgaand aan de provinciale viering van het 100-jarig bestaan van de Zuiderzeewet op 14, 15 en 16 juni 2018 werd in Museum Nagele op 7 juni een lezing gehouden door drs. Yftinus van Popta getiteld 'Verdronken dorpen en de Zuiderzee'. Voorafgaand aan de lezing werd om 19.30 uur door sponsor Dennis de Vogel de door hem ontworpen 'Waterwijzer' onthuld. 

Nagele ligt ruim 4 meter onder NAP. Om de bezoekers van het dorp te laten zien hoe hoog het water stond voordat de dijken rond de Noordoostpolder gesloten werden, is in de buitenmuur van Museum Nagele, naast de entree, een duidelijke aanwijzing aangebracht die het zeeniveau aangeeft. 'Waterwijzer' is een 35 cm lang golfje van roestvrijstaal. Ongeveer 18 centimeter van de golf steekt voor de gevel uit.  Het ontwerp van 'Waterwijzer' past geheel bij de strakke lijnen van de architectuur van Nagele. Bron: nagele.nl

Ontwerper

Dennis de Vogel is grafisch ontwerper in Nagele. Hij volgde van 2000-2004 aan het Cibap in Zwolle de opleiding tot creatief DTPer / vormgever. In 2008 behaalde hij zijn Bachelor's degree grafisch ontwerp, commerciële kunst en beeldvorming aan de ArtEz Hogeschool voor Kunsten in Zwolle. Na zijn studie startte hij Dennis de Vogel graphic design.