Cultureel erfgoed, kunst en monumenten in Flevoland

12-06-2012

Kaarten toegevoegd aan de categorie pagina's


Op elke categorie pagina is nu per plaats een kaart te vinden met alle items die vermeld staan. Zo is in een overzicht te zien waar alle onderwerpen staan.

 

Categorie: Website

Op elke markering kan worden geklikt om een link met de naam en de locatie weer te geven. Het klikken op de link voert naar de pagina van het onderwerp. De kaart kan worden in- en uitgezoomd en worden verschoven. Ook kan worden geschakeld tussen kaart en satellietweergave. Uiteraard worden alleen de objecten met een coördinaten-locatie weergeven.

De functie 'zoek op de kaart' in de onderwerp pagina's laat het object nu ook centraal op de kaart zien, waarbij in beperkte mate is ingezoomd. Alle kaartfuncties zijn ook hiervoor beschikaar.


Nieuws

Pagina 1 van 83  > >>

15 april 2025
Categorie: Erfgoed

Met vier maanden vertraging ging vandaag de tweede fase van de renovatie van de Poldertoren in Emmeloord officieel van start met het verwijderen van de uurwerken door Royal Eijsbouts klokkengieterij uit Asten. In december 2024 werd de renovatie uitgesteld omdat er nog geen definitieve overeenstemming over het plan van aanpak was en er nog geen opdracht gegund was aan Draisma Bouw uit Apeldoorn. Die opdracht werd op 10 april jl. verstrekt. Draisma Bouw is bekend met het renoveren en restaureren van rijksmonumenten. Het bedrijf werkte onder meer aan paleis Het Loo, de Grote Kerk en de Politieacademie in Apeldoorn. De opknapbeurt van de Poldertoren gaat ongeveer een jaar duren en wordt in fases uitgevoerd. Volgende maand komen er steigers rondom de toren te staan. Tijdens de renovatie wordt de toren wind- en waterdicht gemaakt, de constructie verstevigd, technische installaties vernieuwd en ruimtes geschikt gemaakt voor gebruik en verhuur. 

31 maart 2025
Categorie: Website

Half maart 2025 verdween het verhaal dat emmeloord.info 20 jaar bestaat van internet. Op 25 maart 2025 werd een nieuw hoofdstuk aan de story toegevoegd: "emmeloord.info bestaat 25 jaar". Als je dat leest dringt de vraag zich op: 'Hoe kan een website, waarvan de domeinnaam pas op 7 augustus 2004 geregistreerd is, in 2025 een kwart eeuw bestaan?' Iedereen die kan rekenen zal beamen dat dat onjuist is. Ook de opmerking dat de website nopkunst.nl in februari 2002 geïntegreerd werd in de website evertdegraaff.nl, die vervolgens in augustus 2004 verder ging onder de naam emmeloord.info, strookt niet met de werkelijkheid. Op 23 mei 2013 werd op NoppyLeaks een commentaar geplaatst waarin aan het eind verwezen wordt naar nopkunst.nl. Op 10 april 2014 heeft wikipedia nopkunst.nl als bron geraadpleegd en dit gearchiveerd. In de bewerkingsgeschiedenis vindt op 7 en 8 november 2017 een interessante discussie plaatst over het vervangen van nopkunst.nl door emmeloord.info. Nu rijst de vraag waarom nopkunst.nl als website wordt genoemd en niet emmeloord.info? Als we op web.archive.org gaan zoeken is op 6-12-2008 het eerste snapshot te vinden waar emmeloord.info als website online staat en niet als startpagina van de website Emmeloord Historisch zoals daarvoor het geval was. De categorieën die aangeklikt konden worden waren Home, Emmeloord nu, Emmeloord vroeger, de Poldertoren en Actueel. Op 4-2-2012 is de categorie kunst toegevoegd en op 30-12-2013 het onderwerp boerderijen. Sinds de snapshot van 2-8-2015 is de website nopkunst.nl niet meer embedded in de website emmeloord.info maar is de content geïntegreerd. Op het snapshot van 19-1-2016 komt de categorie Noordoostpolder voor het eerst voor. Conclusie: Emmeloord.info toont vanaf 2008 voornamelijk informatie over Emmeloord. Vanaf 2016 worden beschrijvingen over uiteenlopende onderwerpen in de Noordoostpolder op de website geplaatst. Door opzettelijk een onjuiste voorstelling van zaken te geven wordt de waarheid geweld aangedaan. Dat draagt niet bij aan de geloofwaardigheid van de webmaster. Hoe vaker misleidende en onnauwkeurige informatie op een website geplaatst wordt, hoe onbetrouwbaarder deze website als bron is. 

Naschrift: Ik trek niet in twijfel dat de webmaster van emmeloord.info al 25 jaar met meerdere websites actief is op internet. Ik weerleg alleen de bewering dat de website emmeloord.info 25 jaar bestaat en sinds 2004 informatie over de Noordoostpolder verstrekt. Dat heeft niets met jaloezie te maken. 

 

 

10 maart 2025
Categorie: Website

De website flevolanderfgoed.nl is in mei 2010 online gegaan en bestaat dus bijna 15 jaar. Op emmeloord.info staat dat die website 20 jaar bestaat. Onder de kop "Er kan er maar één de eerste zijn" is te lezen: "Tien jaar later, vanaf 2010 volgden vele websites, soms met een schaamteloos gekopieerd format". Naming and shaming zit niet in mijn aard, maar dit artikel, waarin beeldvorming belangrijker lijkt dan feiten, vraagt om een reactie. De domeinnaam is weliswaar op 7 augustus 2004 geregistreerd maar de website kwam pas jaren later online. Tot 2014 beheerde Evert de Graaff de website Emmeloord Historisch, een website met honderden historische foto's van Emmeloord, zonder beschrijvingen, uitgezonderd de Poldertoren. Nadat er op internet verschillende websites verschenen die over de geschiedenis van de Noordoostpolder schreven, werd emmeloord.info in 2014 online gezet. De content van Emmeloord Historisch en nopkunst.nl, tot dan geregistreerd op naam van M. Goelema, werd in de nieuwe website opgenomen. Voor het overgrote deel is de website een verzameling van informatie afkomstig van elders en geen originele bron op zich. Emmeloord.info ontleent zijn bestaansrecht aan het werk dat anderen verricht hebben. Reeds eerder gepubliceerde content wordt een-op-een of via een embedded link op de website geplaatst.

Naschrift: Binnen een week na het verschijnen van bovenstaand stukje is het aangehaalde artikel ofline gehaald.