Cultureel erfgoed, kunst en monumenten in Flevoland

19-05-2010

FlevolandErfgoed.nl is online!


Na maanden voorbereiding is het zover: de website is online.
Categorie: Website

Hoewel de inhoud hoofdzakelijk is beperkt tot de Noordoostpolder is de functionaliteit wel al behoorlijk volledig. De volgende stap is Oostelijk Flevoland. Daar is al de nodige inhoud toegevoegd en binnenkort zullen ook de afbeeldingen worden geplaatst. Als laatste zal Zuidelijk Flevoland worden gevuld.

Er is hard gewerkt aan de markeringen in Google Maps. Nu toont de pagina 'Zoek op de kaart' alleen nog plaatsen in de Noordoostpolder, maar met het vullen van de andere regio's zal hier ook aan worden gewerkt. Op de reeds ingevoerde pagina's waar ook de coordinaten zijn ingevuld is een knop 'Zoek op de kaart' die de locatie laat zien. Er wordt nog aan gewerkt de kaart handiger te presenteren.

De onderwijspagina zal binnenkort ook worden gevuld, zodat daar wat specifieke informatie wordt aangeboden.

Onder de tab 'Reageer' kan een feedback-formulier worden ingevuld, waarbij de gebruiker een mening kan geven over deze site.

 

Laaste update maandag, 04 juni 2018

Nieuws

Pagina 1 van 65  > >>

2 september 2019
Categorie: Herinneringsmonumenten
Op vrijdag 6 september 2019 zal mevrouw Tini Westerhof-Hartman samen met drie schoolkinderen van basisschool de Arke uit Lemmer, een gedenkplaat onthullen. Die dag is het precies 75 jaar geleden dat bij de Friese sluis het binnenvaartschip de Tjoba gebombardeerd werd door een Mosquito-bommenwerper en vijf leden uit één gezin omkwamen. De plechtigheid begint om 8.55 uur met het luiden van de klokken in Lemmer aansluitend spreekt Piet Zantman, voorzitter van de Stichting Oud Lemmer, Commissaris van de Koning Leen Verbeek en wordt een gedicht voorgelezen door Job Degenaar. Daarna vindt om 9.15 uur de onthulling van het gedenkteken plaats.
29 augustus 2019
Categorie: Kunst

Onder de nieuwe Marknesserbrug bij Emmeloord komt een kunstwerk van 7 x 5 meter te hangen. De gemeente Noordoostpolder nodigt haar inwoners uit om een kunstwerk voor onder het brugdek te bedenken. Het mooiste en origineelste ontwerp wordt beloond met uitvoering er van op een doek onder de Marknesserbrug. Wanneer de brug dan open staat, kunnen wachtenden genieten van een aantrekkelijk ontwerp als warm welkom. Bron: Gemeente Noordoostpolder

16 augustus 2019
Categorie: Erfgoed

Maritiem archeoloog Yftinus van Poptma was bezig met de documentatie van een 19e eeuws scheepswrak toen hij in een archiefmap stuitte op het wrak QZ18 dat in de jaren '70 bij Zeewolde was opgegraven. Rond het wrak werden veertien kleine stukjes papier gevonden. Door de tekstfragmenten te bestuderen, heeft Van Popta het wrak kunnen identificeren. Het gaat om 'De Drie Gezusters', een tjalk die in de nacht van 20 op 21 juni 1893 zonk in de Zuiderzee. Bron: Omroep Flevoland