Cultureel erfgoed, kunst en monumenten in Flevoland

19-05-2010

FlevolandErfgoed.nl is online!


Na maanden voorbereiding is het zover: de website is online.
Categorie: Website

Hoewel de inhoud hoofdzakelijk is beperkt tot de Noordoostpolder is de functionaliteit wel al behoorlijk volledig. De volgende stap is Oostelijk Flevoland. Daar is al de nodige inhoud toegevoegd en binnenkort zullen ook de afbeeldingen worden geplaatst. Als laatste zal Zuidelijk Flevoland worden gevuld.

Er is hard gewerkt aan de markeringen in Google Maps. Nu toont de pagina 'Zoek op de kaart' alleen nog plaatsen in de Noordoostpolder, maar met het vullen van de andere regio's zal hier ook aan worden gewerkt. Op de reeds ingevoerde pagina's waar ook de coordinaten zijn ingevuld is een knop 'Zoek op de kaart' die de locatie laat zien. Er wordt nog aan gewerkt de kaart handiger te presenteren.

De onderwijspagina zal binnenkort ook worden gevuld, zodat daar wat specifieke informatie wordt aangeboden.

Onder de tab 'Reageer' kan een feedback-formulier worden ingevuld, waarbij de gebruiker een mening kan geven over deze site.

 

Laaste update maandag, 04 juni 2018

Nieuws

Pagina 1 van 64  > >>

9 april 2019
Categorie: Erfgoed

De gemeente Almere wil een miljoen euro uittrekken om een Short Stirling III  BK710  uit de Tweede Wereldoorlog te bergen in het Markermeer. De bommenwerper ligt nabij het gemaal Blocq van Kuffeler, met de stoffelijke resten van zes van de zeven Britse bemanningsleden nog in het wrak. Het college van B en W vindt het naar de nabestaanden toe belangrijk dat de resten van hun familieleden worden geborgen. Bron: Omroep Flevoland

10 februari 2019
Categorie: Herinneringsmonumenten

Op initiatief van Cees Steijger wordt op 5 mei 2019 aan de Kastanjelaan in Zeewolde een vliegersmonument onthuld. Het monument gedenkt omgekomen Britse en Amerikaanse vliegers van de Boeing Crazy Hors, Short Stirling III BF523 en de Mustang P51-D 44-13615 die tijdens de oorlog bij het huidige Zeewolde zijn omgekomen. Het wordt een monument van 4 m breed en 3 m hoog dat wordt geconstrueerd rond een oude propeller van een Engelse Lancaster van de Royal Air Force. Bij de crashplekken worden door de Stichting Ongeland herdenkingspalen geplaatst. Bron: Omroep Flevoland

9 februari 2019
Categorie: Erfgoed

Provincie Flevoland, Waterschap Zuiderzeeland en de gemeenten Noordoostpolder en Urk hebben vrijdag 8 februari 2019 een intentieverklaring getekend over bescherming, beheer en behoud van ‘watererfgoed’ in noordelijk Flevoland. Het watersysteem in de Noordoostpolder is uniek en van grote cultuurhistorische waarde omdat het ten grondslag ligt aan het ontstaan van noordelijk Flevoland. Bij beheer en onderhoud van het watersysteem wordt rekening gehouden met de bijzondere waarde, opbouw en uitstraling. De Rijksdienst voor het Cultureel Ergoed heeft de Noordoostpolder in 1996 geselecteerd als een wederopbouwgebied van nationaal belang. Dit onderstreept de unieke positie van de Noordoostpolder in de Nederlandse poldergeschiedenis.