Kunstroute

Kunstroute

Kijken is kunst – kunst is kijken

In iedere stad en dorp in Flevoland staan beelden. Bijna iedere dag komen de kinderen wel langs één of meer kunstwerken. Maar hebben zij deze  kunstwerken wel eens echt goed bekeken? Wat zie je precies? Wat stellen ze voor? Of stellen ze niets voor? Hoe zijn de kunstwerken gemaakt? Wie heeft ze gemaakt?  Waarom zijn ze gemaakt?

Kunst bekijk je niet vanaf een plaatje, kunst moet je in het echt bekijken, moet je omheen lopen, moet je ervaren, moet je voelen. Met de klas maken we een wandeling langs verschillende kunstwerken. Tijdens de wandeling maken de leerlingen kennis met kunstwerken in de eigen omgeving. Door de speelse opzet van de vragen leren de kinderen bewust te kijken en te reflecteren op het werk van de kunstenaars.

Tijdens de introductieles leren de leerlingen hoe kunstwerken gemaakt worden. Daarna bereiden zij zich aan de hand van opdrachten voor op de kunstroute. De school kan er voor kiezen dat de leerlingen als afsluiting individueel of in groepjes (een ontwerp voor) een kunstwerk gaan maken. Voor meer informatie over de lessen kunt u met ons contact opnemen.