De Wijnstok

De Wijnstok
De Wijnstok De Wijnstok De Wijnstok De Wijnstok De Wijnstok

Plaats: Biddinghuizen

Locatie: Akkerhof 3

Kunstenaar: René Karrer

Materiaal: natuursteen, schoolborden lei

Jaar: 1968

Beschrijving:

In 1964 werd Het Kerkcentrum 'De Voorhof" gebouwd naar een ontwerp van architect E.M. Fontein. In de gevel boven de ingang van de Protestantse kerk bevindt zich een mozaïek van de kunstenaar René Karrer. Het mozaïek  heet 'De Wijnstok", de bladeren en druiven zijn gemaakt van natuursteen. De stam is gemaakt van zwarte schoolborden lei. De stenen van het mozaïek zijn in beton ingelegd.

Kunstenaar

René Henri Albert Karrer is geboren op 7 november 1927 in Morchviller-le-bas in de Elzas Haut-Rhin, Frankrijk. Van 1940 tot 1944 was hij in zijn geboorteland Frankrijk leerling meubelmaker bij verschillende bedrijven. Na zijn diensttijd besluit hij in 1950 om naar Amsterdam te gaan. Van 1953-1957 studeert hij aan Rijksacademie voor Beeldende Kunsten.

In 1956/57 is hij assistent van de kunstenaar Berend Hendriks. In 1958 vestigde hij zich als zelfstandig kunstenaar. Karrer is als docent techniek verbonden geweest aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. In de loop der jaren heeft hij niet alleen monumentale kunst gemaakt, maar heeft zich daarnaast ook toegelegd op het bouwen van zweefvliegtuigen.

Laatste Update woensdag, 25 augustus 2010