Wachtende

Wachtende
Wachtende Wachtende Wachtende

Plaats: Lelystad

Locatie: Ziekenhuisweg

Kunstenaar: Judith Pfaeltzer

Materiaal: brons

Jaar: 1983

Beschrijving:

Tegen de muur in de hal bij de ingang van de poliklinieken van het ziekenhuis MC Zuiderzee, staat het beeld  "Wachtende". Het beeld is gemaakt door de Amsterdamse kunstenares Judith Pfaeltzer. Het kunstwerk stelt een wachtende vrouw voor en symboliseert berusting en ontspanning. Een zittende, verstilde, enigszins geabstraheerde, vrouwsfiguur van brons. Het kunstwerk heeft een gesloten vorm waardoor het zwaar en massief lijkt. Als je er op klopt merk je echter dat het hol van binnen is.

Op 2 juni 1983 opende H.M. Koningin Beatrix het voormalig Zuiderzeeziekenhuis met de onthulling van het beeld in de, als ontmoetingscentrum ontworpen, hal van het ziekenhuis.

Kunstenaar

Judith Pfaeltzer is op 20 mei 1950 in Hilversum geboren. Zij studeerde van 1969 tot 1975 aan de Rijksacademie van beeldende kunsten in Amsterdam waar zij o.a. les kreeg van Piet Esser, Theresia van der Pant en Paul Grégoire. De kunstenares woont en werkt in Amsterdam. In de loop van de jaren is de kunstenares in haar werk steeds verder gegaan in het abstraheringproces.

In Lelystad vind je het kunstwerk "De Wachtende", in Utrecht "De Slapende" (1988), in Haarlem "De Ontmoeting" (1995) en in Schiedam "Sint Liduina" (1998).

Laatste Update dinsdag, 12 april 2011