The Wave

The Wave
The Wave The Wave The Wave

Plaats: Lelystad

Locatie: Zilverparkkade

Architect: Bjarne Mastenbroek

materiaal: diverse materialen

Jaar: 2006


Beschrijving:

De gevel van dit gebouw golft. Daarom kreeg het de naam The Wave (de golf). De fraaie waterpartij met golvende fiets- voetbrug in het Zilverpark heeft architect Bjarne Mastenbroek geïnspireerd om het golvende effect in het gebouw te verwerken. De balkons hebben een houtconstructie met stalen rand. The Wave is het laagste gebouw in de rij gebouwen aan de Zilverparkkade en telt 5 bouwlagen. De onderste bouwlagen hebben een kantoorfunctie, de drie lagen daar boven zijn woningen. Door handig gebruik te maken van de lift en het trappenhuis van het naastgelegen gebouw Aeratus en overige trappenhuizen in The Wave achterwege te laten, konden de vloeren zeer efficiënt worden ingevuld.

Architect

Bjarne Mastenbroek is in 1964 geboren en studeerde aan de TU in Delft. Na zijn studie werkte hij o.a. als freelance architect bij Mecanoo in Delft en voor Yago Condo en Eric Miralles in Barcelona. In 1991 richtte hij samen met Dick van Gameren het bureau Gameren-Mastenbroek op. In 1993 is dit bureau samengevoegd met de architectengroep. Hier heeft hij meerdere jaren samengewerkt met Ad Bogerman (1965) met wie hij in 2002 SeARCh in Amsterdam oprichtte.

Twee bekende ontwerpen van Mastenbroek zijn het Postbankpaviljoen van Natuurmonumenten en het cultureel educatief centrum Triade in Den Helder. In Almere is in 2007 Lake Side gerealiseerd dat onderdeel uitmaakt van het masterplan van O.M.A./ Rem Koolhaas & Floris Alkemade. In Lelystad staat het kantoor- woongebouw The Wave (2006).