Aeratus

Aeratus
Aeratus Aeratus Aeratus

Plaats: Lelystad

Locatie: Zilverparkkade

Architect: Pim van der Ven

materiaal: diverse materialen

Jaar: 2006


Beschrijving:

Gebouw Aeratus aan de Zilverparkkade is ontworpen door Architect Pim van der Ven van Mei Architecten en stedenbouwers uit Rotterdam. Aeratus betekent in het Latijn letterlijk: met koper beslagen. Een toepasselijke naam voor het gebouw omdat de architect voor een zeer exclusieve toepassing van een koperbekleding gekozen heeft, dat leidt tot een fraaie weerspiegeling in de waterpartij in het Zilverpark. 

Het gebouw telt 9 bouwlagen. De onderste zijn 5 bouwlagen kantoren, de bovenste 4 appartementen. Per verdieping heeft de architect gekozen voor wisselende opstellingen van de koperen puien, al dan niet met buitenruimtes.

Architect

Pim van der Ven is in 1969 geboren en zat van 1975 – 1981 op het VWO in Ridderkerk. Van 1982 – 1983 studeerde hij Civiele Techniek aan de TU in Delft. Van 1983 – 1988 studeerde hij Bouwkunde aan dezelfde opleiding. In 1993 richtte hij Pim van der Ven Architecten bv op. Sinds 1999 is hij directeur – eigenaar bij Mei Architecten en stedenbouwers BV (voorheen groep 5 Van Der Ven). Het bureau is gehuisvest in de van Nelle ontwerpfabriek in Rotterdam.