Golf

Golf
Golf Golf Golf Golf Golf Golf

Plaats: Lelystad

Locatie: Plaats

Architect: Jeroen Stok

materiaal: granito

Jaar: 1994


Beschrijving:

Jeroen Stok noemt dit beeld; Panta Rhei - waterobject. Het is een uitspraak van de Griekse filosoof Heraclitus (ca. 540 – 480 v. Chr.) en betekent: Alles stroomt, alles is voortdurend in verandering. Deze fontein is in opdracht van de Gemeente Lelystad gemaakt. De afmetingen zijn: 6.00 x 1.20 x 2.00 m

Het granito object bestaat uit een muur waaruit water opwelt. Vervolgens stroomt het water aan beide zijde over de muur in goten, die de vorm van een golf hebben. Aan de ene zijde van de muur stroomt het water naar links en aan de andere zijde naar rechts. Door die stroombalans ontstaat er een enerzijds speels anderzijds dynamisch beeld.

Kunstenaar

Jeroen Stok werd op 13 mei 1959 in Rotterdam geboren. Aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag studeerde hij van 1979 -1981 techniek. Daarna studeerde hij twee jaar aan de Vrije Academie in Den Haag en vervolgens voltooide hij zijn opleiding van 1984-1985 aan het Art Department van de MIV University in IOWA, Amerika.

Jeroen Stok werkt met staal en dan het liefst roestvaststaal, een veelzijdig materiaal met een uitstraling van kwaliteit. Zijn favoriete onderwerpen zijn bloemen en vogels die grotendeels teruggebracht zijn tot hun essentie. Hij woont in Lelystad, voelt zich thuis in de polder en is vooral gefascineerd door de altijd aanwezige wind.

 


Laatste Update woensdag, 20 oktober 2010